Sunday, August 07, 2005

Mawi juara AF3!!




Mawi bukan sahaja mendapat tempat di hati peminat dengan menjadi Juara Akademi Fantasia, malah turut mendapat undian AFVOKAL, AFBAIK terbanyak, sekaligus menunjukkan ketelusan Astro dan kuasa mengundi peminat.

Tahniah kepada Mawi yang telah menjadi Juara AF3 !! Wa caya lu....

Pics dari Gallery MawiFC.com

35 comments:

BooK said...

pesal la die menang afvokal n afbaik. mmg die deserve to be the champ. tp vokal doe bukan terbaik. tp nak wat camne. org yg minat die ramai. hehe. WORLD!

Anonymous said...

mmg dia punyer vokal leh tahan tp...tgk gambar jer dah beristigfar banyak2..camtu ker yang dikatakan islam...malu mak bapak dia..dulu alim sekarang??

Anonymous said...

pompuan yang lagi 3 orang tu islam gak kan?apesal depa sumer tak kena komen?mawi jer...(heheh aku boleh agak jawapannya...)

Anonymous said...

aku rasa post ni mcm tak komen mawi pun

Anonymous said...

sexy siut mawi , auwwww...i love mawi!!!mwachsss....









ah , better fuck him!

antimawi said...

Anti Mawi, sila join http://mawi.sangat.fakap.net

danielz said...

dah rezeki dia allah kasi korang nie ape laa kalau korang allah kasi ajal esok lusa macam mane bole elakkan ke... ape daaa INGAT MENGUTUK MENGATA TERUK DARI MEMBUNUH>>>>>>> @_@

Anonymous said...

hello brader...
ko rang tau x mawi 2 plaboy felda taib andak..dia 2 kn mcm malin kundang klu korang prasan laa...aku x bleh tgk gmbr dia dlm paper msti aku pijak2 ngan kasut yg de lumpur...hahahahaha....pegi mampus laaaa ngan mawi.....

Anonymous said...

mawi 2 mmg bdk kampung yg xde pelajaran,bodoh,tolol..stakat nyanyi 2 smpai bila,xkn dah tua2 nk melalak2 mcm anjing menyalak bukit je..eeeee,geli,nyampah tgk muka dia..sbnarnya dia nie bkn lah "world" sgt...sek. xsmpai mana nk ckp pasal world konon je 2..

Anonymous said...

apsl la ngan saper2 minat ngan mawi nie...korang yg fanatik ngan mawi dpt aper???buang masa je la...aku mmg xsuka dier lgsg..lupa daratan!!!dulu sblum jd artis kwn2 kg ramai pas jd artis LUPA DARATAN!!!tunang sendiri pun die putuskan..iye la org dah kaya dah byk duit leh la cari pompuan lain yang sama artis dgn die...die bosan ngn pompuan kg ni!!!!alim konon!!!puih..aku ludah la mawi ni...setan je lbh..for u mawi...get lost loser n go to hell...

Anonymous said...

kau orang semua ni memang BODOH < BAHLUL < DUNGU < OTAK BEKU < BENGONG , baik kau orang kutuk BAPAK kau orang

guess_collection said...

i think those anon. memang anti mawi.. sebab tu came out with that kind of comments.. kalau berani show up la wei.. apa tak de jantan ke wei.. those tu suma jealous mawi became one of the top artist in Malaysia.. sudah la wei... nak anti, cermin diri dulu... kalau betul dia boya pun, suma orang ada kisah silam, tuan yang mengutuk tu suma baik sangat ke .. alim sangat ke sampai boleh mengutuk tu. Wake up, dun be a dreamer...

sara said...

aku tgk gmbr tue,bkn mawi yg pegang tp,3 org pompuan gedik tue yg pegang!!ingat ckit!!korang tue bknnyer perfect sgt..poyo btl ar org yg kutuk mawi nie!!

miz_butterfly said...

terus terang aku cakap kat manusia yang wat site anti mawi ni!sebenarnye aku la salah sorang fanatik mawi yang ko kate bute sen,tak tau menilai,aku la orangnye!aku malas nak comment lebih2,kang tak pasal2 jadi gaduh plak,sebenarnye manusia2 yang benci mawi ni adalah tergolong dalam golongan orang yang tak boleh tengok org len gumbira!aku memang tak puas ati bile ko nak kate mawi tu cam kambing coz ngan 2 biji mate yang allah dah bagi kat ko tu,patutnye ko gune elok2!dah terang2 die tu manusia cam kite sumer boleh ko kate die kambing?ngan jayanya ko dapat jadi golongan tak pandai bersyukur dan tak pandai berfikir..aku sebenarnye sian kat manusia yang seangkatan ngan ko yang tak penah nak mengamalkan ilmu yang ko dah belajar..kalo ko tak suke pon,pe salahnye ko berdoa pada allah supaya bagi simawi petunjuk?kalo ko sekadar dok depan comp nak mengutuk die,tak payah la..tak de kebaikan yang ko dapat!dosa yang akan ko bawak dalam kubur nanti adela..sedar2 la wahai manusia yang tak boleh tengok kesenangan yang org len miliki..aku nak tanye ko,kesenengan tu sape yang bagi kalo bukan allah?allah cume nak uji die dan sepatutnye sebagai manusia yang diberi akal ko patut doakan mawi dapat sedar kesilapan die..and before aku stop,tolong la bukak minda ko agar tak tergolong dalam golongan rang yang tak de akal!

Anonymous said...

lagi korang kutuk lagi bertambah rezeki dia.... korang apa yamg betambah cuma dossaaaaaaaaa

Anonymous said...

erm...aku ntah ar...nak cakap mawi salah...x jugak...nak cakap salah...memang dier salah...sebab aku x backup maner2 pihak...tp..yg kowang sibuk2 gado pasal dier aper hal...cuba kalo hal rumah tangga makcik sedara blah adik bapak korang dier masuk campor.. korang kaler x ? ingat lah wahai insan sekalian....tegur tue biar lah bertempat...nieh siap ajak orang2 laen yg x berdosa & x tau per2 tentang mawi..then dier plak citer mawi nieh cenggini2 kat orang laen ...kan da dose...dose tue ngalir jer kat korang sewaktu ngan nyer...tp mawi pon mengong...da dapat pangkat cenggitu kerek lak ngan orang kg dier...buat tue nieh.putus tunang lah.....hish...[Manusia]...x lari dari kesilapan.....kiter samer2 doa kan mawi Berjaya dunia dan akhirat...x guna doa benda2 x baek ntuk orang...tuhan x makbul kan...



-Wassalam-








[Hamba Allah Yg Cuma Membetulkan Keadaan]

Anonymous said...

sorry ler lau aku silap msk laman, wlp aku dah tau awl2 amaran kat depan, tp ikut suka ati aku la nk msk ke taknak. apahal la korang ni suker kutuk2 mawi(terutama yg design web ni). nk ckp bangang x smpi ati, tp memang kau 2 bangang sebab cuba nk cetus kan titik2 hitam(dosa)dlm ati org lain. x sdr ker sb ngko la org ln yg br nk insaf n nk jd baik terjerumus blk ke jln kejahatan.kau ni memang siot tahap cipan ler!!! nampak cam brani jer(x tau la kot brani kat dlm selimut jer). aku rasa x yah ler kau susah2kan diri kutuk n benci mawi @ saper2 yg kau x ske. wlpn kau dah bg byk alasan ko nk kutuk mawi, aku pedulik aper. cuba2 la bwk b'taubat. ske ati org la nk abis duit ke aper ker. bukannyer mintak ngan @ mengemis ngan ko pun. klu niat kau nk sedarkan org supaya yg fanatik mawi, aku setuju gak klu utk kebaikan semua, tp kalu utk menyesatkan org baik ko lupakan je la. klu kau islam elok sgt la kau duk kat umh 2, ambik wuduk, ambik sejadah solat hajat 2 rakaat, muhasabah diri byk2, mintak Allah SWT bg petunjuk kat semua umt islam yg semakin sesat, dan melampau2 skrang ni. x kan kau x tau kot isu remaja skrang yg x mcm remaja islam. so aku nk blah dulu la, ln kali klu aku ada masa aku lwt ko kat cni. wasalam

Anonymous Moden said...

wei anonymous,

sorry lau aku cakap kau tu memang bangang, sebab memang aku sampai hati nak cakap kau tu bangang, aku tak berselindung cam kau. Nak kata orang bangang, cakap straight to the point je la bangang!

sapa larang kau nak mengundi mawi? nak undi, pegi undi la, bukan amik duit aku pun.

pasal amaran tu, tak de pulak aku tengok ada amaran sebelum masuk laman web ni, clean and clear saja.

lagi pun, kau baca balik artikel kat atas ni tajuknya "Mawi juara AF3!!", content mana ada kutuk mawi pun. Dah sah kau memang bangang dan bangsat.

lain kali sebelum kata orang lain bangang, tengok la diri sendiri dulu, dah la pengecut tak bubuh nama nak kutuk orang, bangang pulak tu! Bodoh dan bahlul!

oh ya, mesti kau nak bagi nasihat supaya jangan maki-maki lepas kau terbaca perenggan last sekali. Tapi ingat, kau yang bangangkan orang dulu, hipokrit pulak, itu dah sifat munafik.

so aku nk blah dulu la, ln kali klu aku ada masa aku nak tengok kau balas apa kat cni. wasalam

Anonymous said...

pehal ni hah.... x puas ati ngan MAWI cakaplah wei xyah nk kutuk2 die.... ape nilai pengetahuan ko kurang ke ape TOYOL2 sume!!!!!!!! apsl FAIZAL jore xde plak korang kutuk, xde plak korang maki, xde plak korang boikot, xde plak korang nk tubuhkan antifaizal. korang bute ke ape hah???? nmpk xmse dorang b'gmbr 2,MAWI ckp jgn pegang2 die... tp budak pompuan yang gatal duk landing2 kat MAWI.. ape yg aku nk ckp kat korang YG XRETI BAHASE... HORMATI ARTIS2 KITA...

al-fakap said...

"x puas ati ngan MAWI cakaplah"
-memang tak puas hati dengan mawi.

"tp budak pompuan yang gatal duk landing2 kat MAWI.. "
-abis yang mawi salam dengan ina dalam rancangan astro tu apadia?

"xde plak korang nk tubuhkan antifaizal."

tu bagi peluang orang lain pulak tubuh, lagipun mana ada kelab antimawi, kelab mawifc adala ditubuhkan oleh kelompok yang gila kuasa.

"HORMATI ARTIS2 KITA..."
alim ulamak tak hormat?

Anonymous said...

subhanallah walhamdulillah walaillahailah wallahuakbar...

bwk2 lah mengucap ye.. ni kan bln pose.. nk tanye kt AL-FAKAP nih,ko nmpk depan2 ke MAWI ngan juan 2... len kali aku nk btahu kat ko if nk fitnah tgk lah dpn2.. baru buat kenyataan ye AL-FAKAPPPPP..!!! kalu nk fitnah sgt pun ko tgk lah dulu, selidik dulu MAWI ke yg peluk juan, aku rase juan yg peluk MAWI, MAWI ke yg cm nk landing kt bahu juan, aku nmpk juan yg gatal nk landing kat bahu MAHU, pas tu MAWI ke yg suap juan aku rase juan yg baik punye m'yuap MAWI... think positive..

al-fakap said...

sapa cakap dengan juan? tak sentuh pasal juan pun... silap baca kot.

len kali aku nk btahu kat ko if nk
nak komen pun, baca la dulu apa yang orang tulis ye anonymous

subhanallah walhamdulillah walaillahailah wallahuakbar...

dah hilang kebolehan membaca saudara kita ni, patut tingkatkan amal tatkala bulan mulia

Anonymous said...

pandai jugak budak higusan, budak jalanan, smph masyarakat ni putar belit ye... ish2x xsngke tul.. wei mangkuk xkisah ko nk ckp ape kat MAWI, janji MAWI ade b'ribu peminat tau x... at least ader gk tau drpd ko 2 lngsng xder... HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA.. AL-FAKAP2.. ko amik cermin then ko cermin diri ko 2 b4 kutuk2 org... hahahaha... t'gelak bsr aku, dah lah 2 buang karan je layan dak kureng btul cm AL-FAKAP TOLOL nih...

al-fakap said...

iskh, bulan ramadhan ni tak baik kata kat orang bukan-bukan. Insaflah, kalau tak suka, cakap saja la tak suka, tak payah la maki-maki kata mangkuk hayun dan sebagainya.

Dosa berganda dibulan mulia ni, aku tengok pos asal blog ni pun dia cakap tahniah kat mawi, bukan ada kutuk-kutuk pun, yang kutuk tu orang lain.

Janganlah mengata hamba allah lain tolol kalaupun kita ni bijak laksana, sebab kebijaksanaan kita pun datang dari Allah juga.

Bawak-bawakla mengucap ye?

Anonymous said...

assalanualaikum....

insaflah wahai hamba ALLAH yg bername AL-FAKAP.. jgnlah mengate org. sesungguhnye mengate org 2 adlah satu dose yg sgt bsr... ingatlah MAWI 2 dah byk duit dari hasil titik peluhnye. tp org yg mengate MAWI 2 dah dpt byk jugak DOSE krn kutuk org t'lbh sgt... insaf2lah dan sedar2 lah... MAWI x ganggu org, jgn ganggu die, MAWI x kutuk org, jgn kutuk die, MAWI x fitnah org dgn m'nyebar kan brite2 buruk jd jgnlah ALFAKAP N THE GENG buat hal... sesungguhnye aku hanye m'beri nasihat... INGATLAH bhw ALLAH itu MAHA adil dan DIA dgn cash je boleh beri blsn yg setimpal... INGATLAH...

Anonymous said...

Assalamualaikum

Aku tak berapa minat sangat dgn Mawi, tapi tiba2 aku ternampak web ni. Hanya untuk mengumpat keje orang yg awak semua tak kenal ke?

Apa pahala yang awak dapat eh?
Macam orang bodoh je semua ni? Tak pasal2 nak benci orang. Ke otak korang tak ada iq langsung.

Orang yang bodoh mcm orang yg ahli kelab ni, datangnya dari mak bapak korang yang bodoh macam lembu juga.

Ei, dah la ngabiskan masa aku je kat web IQ zero ni.

Sama la mcm korang lain yg asik beristighfar bila nampak gambar2 mawi tu. Korang tak pernah pegang tangan pompuan ke , tangan lelaki ke. Budak2 sekarang ni hipokrit je pandai tapi sendiri pun buat. Pegi dah bodoh2!

Anonymous said...

Tu la, aku pun pelik apsal korang dengan mawi ni? Biar la dia sendirian, dia tu bukan ada kaitan langsung dengan korang pun.

Kata mawi artis first buat ibadah korban, macam la takder artis lain buat ibadah korban, kalau ya pun lebih baik buat benda tu jangan menunjuk-nunjuk. Kata mawi alim la, tapi adakah orang lain semua tak alim? huhuh, tapi sapa la aku kan, aku nie pun anonymous je, tapi yang penting aku tak mencarut dan memaki macam anonymous-anonymous lain yang kononnya tak minat mawi tapi menyokong mawi.

- oleh : tetap minat mawi

Anonymous said...

Kelakarnya site ni. Kami tetap sokong mawi. Jangan lah berhati busuk sesama manusia. Rezeki manusia itu kurniaan tuhan

Anonymous said...

Dah la korang semua.....
Biarlah mawi 2...
Tak payah nak kutuk2 dia even artis lain pun
Saya ni pun minat mawi...
Kenapa artis lain korang tak kutuk???
Allah dah bagi Mawi hidup senang lenang dengan harta dan rezeki yang berlimpah...
Korang kutuk dapat ape??
Lagi pun kita semua peminat mawi bukannya puja dia pun...
Setakat minat...mungkin betul kami semua sanggup habis duit sebab mawi tapi tak bermakna kami puja dia...
Tak payah nak kutuk2...pasal bila kita kutuk orang balas balik...dan kita akan tak puas hati...
Lepas 2,adalah yang fitnah atau cerita yang di tokok tambah nanti tanpa kita sedariii...
Allah dah bagi dia rezeki...biarlah
Kalau Allah nak tarik rezeki dia balik,kene tarik jugak nanti...
Time tu,korang nak meloncat happy ke hoooray ke...suka hatilah...
Kami yang benar2 meminati Mawi tetap setia meminatinya..
Korang kutuk pun buat ape??
Nak bagi kami banci dia ke???
Insyaallah...saya tak...
Maaflah kalau ada saya terkasar bahasa..

Wassalam...

Anonymous said...

mawi manusia bertopengkan syaitan bakal penghuni neraka jahanam

Anonymous said...

kenapa memuja budak bodoh yang kepala botak mengunakan agama sebagai identiti tetapi munafik tak sedar diri bergelomang dosa taubat sebelum terlambat

negative said...

aduhh..pasal mawi pon leh gado macam kat palestin sane...drpd korang sibuk debat pasal mamat tu..baik korang gado cemane nak tingkatkan ekonomi negara ke....pasal hal yang menimpa umat islam zaman sekarang ke...kan ke lagi berpaedah...

Anonymous said...

Buat la keje yang lebih berfaedah. Kalau u fikir dia alim di luar tapi dalam hati macam syaitan, berdoa pada tuhan agar korang tak jadi macam dia atau anak-pinak korang tak tersampuk perangai dia. Rentikan lah keje yang tak berfaedah ni. Dunia dah nak kiamat, bawak2 bertaubat.

Anonymous said...

korang ni dah macam sunnah dan syiah kat iraq, bezanya korang ni bukan sunnah atau syiah tapi lebih pada setan ngan iblis.dgn ini aku ingin mengingatkan diri aku sendiri dan korang gak, perkara seperti inilah yang menghancurkan palestin, bosnia, turki dan iraq dari segi kedaulatan negara amnya....dan yang lebih penting akidah kita....

Anonymous said...

salam....1stly aku tabik gne bontot la kt malaun yg wt sme ni..!!! x pueh ati ckp jela..!! korg xtau ea...x slh klu laki nk nyanyi..x ksa la die alim ke x..yg xle nyanyi cme pmpn sbb sore 2 aurat!!!!korg igt korg bgs sgt..korg wt bnde xde pekdah lg la nnmbh'n korg nye dose. korg bkn je nk ajk org b'musuhan tp korg menggalakkan dorg utk kutuk org. klu korg leh kutuk die,aku pn leh kutuk korg. igt da bgs sgt. aku tau..ko mst bngng sbb ko kna reject time g Audition AF DLU.HAHAHA!kn?kn? ele,ngaku jela. nk cover plak! kntot la ko!!!!