Thursday, April 20, 2006

Panduan Memulakan Perniagaan

Adakah anda ingin memulakan perniagaan? Apakah yang anda perlu lakukan? Borang apakah yang perlu diisi?

Persoalan berikut mungkin timbul daripada seseorang yang ingin berjinak dalam bidang perniagaan, khususnya perniagaan kecil-kecilan (Enterprise dan Perkongsian). Kepada yang berkenaan, jangan bimbang kerana sebuah buku (e-book) telah dikompil khas untuk membantu golongan seperti anda.

Buku ini menerangkan langkah demi langkah cara memulakan perniagaan, bermula dari pengenalan jenis perniagaan (milikan tunggal, perkongsian, sendirian berhad, berhad) kepada cara pendaftaran, dan langkah yang harus diambil selepas mendaftarkan perniagaan/syarikat anda.

antara proses diterangkan

1) Cara mendaftarkan perniagaan
2) Cara mengisi borang A (P.N.A 1)
3) Borang P.N.A 1A
4) Yuran pendaftaran perniagaan
5) Cara mendapatkan lesen perniagaan
6) Panduan Memilih nama perniagan
7) Apa harus dilakukan selepas mendaftar


Download E-book ini segera! : Panduan Memulakan Perniagaan

4 comments:

smartusaha said...

wahh.. Baguslah kalau dah ada ebook macam ni.. But, nak baca dulu.. Rasa mcm best jer.. :)

siantan77 said...

assalamualaikum,

time surfing terjumpa blog ni. menarik jugak buku panduan perniagaan ni.

semoga berjaya!

Rustum Ali Khan said...

bagus sangat ebook ini tentang car nak memulakan perniagaan. pihak kami iaitu Hero Ventures menyediakan perkhidmatan Setiausaha Syarikat, Pendaftaran Syarikat, Pendaftaran Perniagaan, Enterprise, Perkongsian, Penubuhan Syarikat SDN BHD, Pendaftaran Kementerian Kewangan, Company Registration Services,Ready Made Shelf Companies, Company Secretarial Services, Ministry of Finance Registration,Treasury Licence, MOF Malaysia, Kementerian Kewangan Registration, Daftar Lesen Kewangan, Tambah Kod Bidang, Eperolehan, Daftar Syarikat

http://www.readycompanies.com

siti said...

http://hajar1989.blogspot.com/..salam ziarah,,jemput ke blog saya,,